Uppdatering nr. 2

Idag har jag skaffat peruk! Känns konstigt men bra. Skönt att känna igen sig själv i spegeln igen. Kommer inte ha den på sjukhuset, men tror jag kommer använda den rätt mycket ändå när jag är hemma. Tack Sabina, Jessica och Aster för att ni följde med!

Börjar troligen nästa behandling imorgon, men får besked först på morgonen om det finns plats åt mig på avdelningen. Högt tryck nu under sommaren. Håll tummarna för att jag får ett enkelrum…

Igår gjorde jag mitt andra benmärgsprov, togs i bröstkorgen den här gången. Bedövningen gjorde fruktansvärt ont, fick klämma rejält hårt om stackars Haralds hand för att stå ut, men som tur var så kändes det nästan ingenting när de väl sög ut benmärgen (låter mysigt va?!). Supertrevlig sjukhuspersonal som alltid. Just i sådana här situationer uppskattar jag faktiskt att bli omhändertagen som om jag vore ett barn.

Annars händer det fler trevliga saker. Ex. har jag fått reda på att jag kan hamna i klimakteriet tack vare cellgifterna. Något att se fram emot. De senaste dagarna har jag varit så trött och har mest vilat och sovit, dock ingen mer feber som tur är!

Alla ni som frågar om topsning och prov osv. Jag är så tacksam för att ni ställer upp och erbjuder er att kolla om ni matchar. Dessvärre vet jag inte så jättemycket om stamcellstransplantationen ännu då det är Karolinska i Huddinge som tar hand om detta. På Karolinska i Solna har de bara begränsad kunskap i ämnet. I alla fall de läkare som informerat mig. Sen är det ju tyvärr så att för att det ens ska bli aktuellt med en transplantation så krävs det att jag först blir fri från tumörer, så ska väl inte ropa hej ännu. Men, hoppas kunna få mer kunskap snart som jag kan förmedla vidare.

Kramar till er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *