Nu har en vecka gått efter att illamåendet i princip helt upphört.

Känns väldigt befriande att slippa den obehagskänslan. Gick nästan tillbaka i rehabiliteringen under de fyra veckor som det höll i sig. Låg mest på soffan och var ute och promenerade några fåtal gånger under tiden. Sjukgymnastiken klarade jag inte alltid av att gå på. När jag nu börjat igen så har jag inte kommit så mycket längre än när jag började, även om jag känt mig rätt stark den senaste veckan. Haft extremt mycket energi vissa dagar. När det snöade rejält i Stockholm förra tisdagen skottade jag gången till både vår och grannens port när jag kom hem från sjukhuset på förmiddagen. Kändes så skönt att vara ute och göra något nyttigt.

För två veckor sedan började jag jobba 25%. Är verkligen jätteroligt. Jobbar hemifrån, men har ändå möjlighet att delta ”fysiskt” på jobbet då vi har en produkt som är gjord för att kunna umgås på distans. Lite reklam, men vad f-n: www.camanio.com/sv/products/giraff/ Känns otroligt skönt att få använda hjärnan igen och känna att jag har ett sammanhang någonstans och inte p g a att jag har cancer. Hoppas kunna öka till 50% sen när jag känner att jag orkar och hinner, är ju viktigt att jag sköter den fysiska delen av rehabiliteringen i fortsättningen också och inte åsidosätter den. Sen längtar jag såklart efter att vara på kontoret fysiskt och umgås med folk på dagarna, men det kommer. Var i alla fall där och hälsade på en stund i fredags då det inte var så mycket folk inne och alla hade intygat att de inte var sjuka.

På torsdag har det gått tre månader sedan jag transplanterades, så den här veckan har jag börjat vaccinerats. Igår var jag på vårdcentralen och fick influensavaccin och idag fick jag den första av tre sprutor mot lunginflammation. Grundvaccinationen med polio, difteri och stelkramp kommer jag få först om ytterligare tre månader.

Just nu ser mina värden bra ut, dvs. alla blodvärden, levervärden osv. Det som legat lågt ett tag är mina saltvärden, men tycker knappt att jag gör något annat än att vräka på med salt hela tiden. Ett benmärgsprov kommer tas snart också. Alltid jobbigt, men får ordentligt med lugnande innan. Sen är jag självklart intresserad av svaret, så vill därför ta det så snart som möjligt.

Mina besök i Huddinge kommer bli färre. Från och med nästa vecka kommer jag bara vara där för provtagning och läkarbesök en gång per vecka, istället för två, sen blir det varannan vecka. De kommer därför ta bort min CVK (den kateter som jag har inopererad i halsen med två slangar där jag fått alla cellgifter och blodtransfusioner och där de även tar blodproverna) och jag kommer få vänja mig vid att bli stucken i armen varje gång istället. Har tyckt att det varit skönt att ha CVK:n, men nu börjar jag bli lite trött på att ha slangar som hänger över halva kroppen. I och med att jag börjat jobba så känns det helt ok att tiderna glesas ut, har annars tyckt att det varit roligt att komma iväg och fått göra något. Kommer sakna mina sjuksköterskor Carina och Kerstin otroligt mycket. De är helt fantastiska och jag är därför alltid så glad när jag får åka in till sjukhuset. Konstigt nog.

Vad händer mer då… Jag har börjat julpynta (fixade detta redan förra helgen). Tanken på att kanske inte få uppleva en till jul var något jag var ledsen över i somras och tänkte en del på blandat med all dödsångest. Men nu ser det ju ut som att det ska gå vägen (touch wood). Har fått godkänt av min sjuksyrra att jag får ha gran hemma ”så länge jag inte stoppar fingrarna i vattnet eller sover i samma rum som granen”. Ska försöka undvika det då. Får bli en kungsgran i år som inte barrar så mycket. Den gravade eller rökta laxen verkar dock vara körd, men hittade ett recept på ”vegetariskt gravad lax” som görs på morötter. Så länge det passar till hovmästarsåsen så känns det som ett ok substitut.

Håret växer mer och mer. Växlar mycket mellan att ha peruk och visa upp mitt huvud som det är. Ibland blir det så kallt, så är jag ute och promenerar har jag oftast både peruk och mössa. Är så skönt att känna igen sig själv i spegeln när jag har peruken, men har inga problem med att visa upp mig utan. Hade varit roligt att ha lite olika peruker och välja mellan. En halloween fick jag låna en kort svart page, det hade varit roligt som omväxling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *