Går igenom några jobbiga dagar just nu.

Fick komma hem från Solna igår och imorgon förmiddag ska jag vara på plats i Huddinge och köra igång med nästa cellgiftskur inför transplantationen om en vecka. Känner mig otålig för att komma igång med behandlingen samtidigt som jag känner mig rädd. Haft svårt att både äta och dricka de senaste dygnen pga. cytostatikan, mått illa bara jag tänkt på vatten. Äter mycket mediciner, bland annat förebyggande mot bältros i och med att mina vaccinationer nu kommer slås ut. Svårt att stå upp, blir lätt svimfärdig, så har mest legat ner. Drömmer om att äta allt sådant jag inte får: sushi och skaldjursplatå. Färska bär. Och sallad. Får i mig lite glass och salta kex emellanåt.

Min hjärtrytm blev påverkad av FLAMSA-kuren. Har alltid haft låg vilopuls, men nu var den under 40 några dagar, så fick göra nytt EKG och hjärteko hos kardiologen. Allt såg dock bra ut och nu börjar pulsen återhämta sig. Jobbigt att behöva oroa sig för alla biverkningar bara. Att hjärtat håller sig friskt känns ju rätt viktigt ändå…

Min syster kommer till Huddinge imorgon för att hämta ut sprutor som hon ska ta under fem dagar för att frigöra stamcellerna i blodet. Hon kommer att bo på patienthotellet där under tiden. Är tydligen viktigt att hon inte är utsatt för stress under den här perioden innan donationen.

Svårt att veta hur jag kommer må den närmaste tiden. För vissa personer är det inte så mycket värre än efter en ”vanlig” cellgiftskur, för andra blir det hemskt. Förbereder mig på det senare.

Hoppas ni njuter av det vackra höstvädret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *